Wavin Pilsa, PPR Revit paketlerinde çığır açan yeniliği piyasaya sürüyor

4
min read time
2023-07-26 10:32:04


6 Haziran 2017 Salı

Wavin Pilsa, mekanik tesisat için yeni Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) içerik paketlerini geçtiğimiz yıl piyasaya sürerek yine bir ilki gerçekleştirmişti. Bir yılı aşkın süredir yüzlerce mekanik tesisat mühendisi wavin.com.tr üzerinden Wavin Pilsa Revit paketlerini ücretsiz indirerek projelerini güven ve konforla tamamlamanın keyfini yaşıyorlar. PVC atık su borusu, SiTech+ ve SiTech B1 sessiz borular, Hep2O push-fit sistemden sonra Wavin Pilsa, sıcak soğuk su sistemleri ve ısıtma uygulamalarında kullanılan PPR paketlerini sektörle buluşturuyor.

Wavin PPR Revit paketleri standart PPR boruların yanında, Cam elyaf takviyeli PPR boru, Bazalt ve Alüminyum katmanlı stabil borular gibi ürün gruplarını içermektedir.
Revit ortamında oluşturulan bu içerik paketleri, tasarımcının en kolay şekilde ‘as built’ projeye ulaşabilmesi için akıllı asistan desteği içeriyor. Bu çığır açan gelişme sayesinde BIM projelerinde ciddi anlamda zaman ve maliyet tasarrufu sağlanmaktadır.

İnşa sürecinde rol oynayan tüm paydaşlar sorunsuz bir proje yerine sınırlı bütçesi ve işgücü kaynağı olan, hızlandırılmış iş programına sahip, sınırlı ya da anlaşılmaz içerikli projelerle karşı karşıya kalıyorlar. BIM, diğer artılarının yanı sıra, ilk aşamada uygunsuzluk içeren noktalarda çakışma tespitinde bulunuyor. Bilgisayar ortamındaki model proje aşamasında kesişen noktaları (örneğin; inşai elemanlar ve tasisat boru veya kanalları) tasarımcının görebilmesi için işaretler. 0 tutarlı boru tasarımı, belirsizliği ortadan kaldırır, güvenilirliği arttırır ve potansiyel sorunları görsel olarak belirtir. Alt yüklenici ya da taahhüt firmaları montaja başlamadan önce yapılacak ön imalat bilgilerini tasarım üzerine işleyebilirler. Ayrıca fire oranı en az seviyeye indirilerek, ihtiyaç anında sahaya ürün transferi sağlanıp, sahada gereksiz stok yapmanın da önüne geçilmiş oluyor.

Yeni Wavin PPR paketleri dahil olmak üzere BIM modellemesinde, mühendisler artık daha gerçekçi yapı elemanları modelleri kullanarak, daha doğru ve tutarlı tasarımlar yapabilecekler. Şimdiye kadar BIM projelerinde, klasik genel boru sistemleri kullanılıyordu. Bu da beraberinde kısıtlı modelleme seçenekleri ve doğru ek parça seçiminin zorlaşması sıkıntılarını doğuruyordu.

Wavin’in sunmuş olduğu paketlerle, artık boru sistemlerinin BIM modeli tasarımları tahmin edilemeyecek boyutlarda hızlanıyor. Bunu sağlarken tasarımın ‘as built’ uygulama tasarımına çok daha yakın olması imkanı da beraberinde geliyor. Örnek vermek gerekirse, paket içinde sunulan ‘Akıllı Asistan’ özelliği tasarımcıya, sıcak ve soğuk su sistemlerinde yaptığı bağlantıları olması gerektiği şekliyle, önererek yol gösteriyor. Wavin Revit paketlerinin en güzel yanı ise tüm bu tasarımlar sırasında kataloğa bakmaya veya ürünü detaylıca bilmeye gerek bırakmamasıdır.

Wavin Revit paketlerini ücretsiz indirmek için tıklayın.



Bu Sayfayı Paylaş